SEO Industr. Warmtebeh. Header

Industriële warmtebehoefte

  • Verlaag CO2-uitstoot
  • Besparen op kosten
  • Duurzaam produceren

Restwarmte optimaal benutten

Wist u dat u met een duurzame warmtepomp aan uw industriële warmtebehoefte kunt voldoen? Equans biedt oplossingen op maat om de restwarmte optimaal te benutten. Zo verlaagt u de CO2-uitstoot en vermindert u uw stroom- en aardgasverbruik, waardoor u aanzienlijk bespaart op de energiekosten.

Bespaar op uw energiekosten en voldoe aan uw warmtebehoefte

Werkt u met verse groenten, planten, vis of andere producten die gekoeld of ingevroren moeten worden voor het behouden van een optimale kwaliteit? Uw koel- of vriessysteem levert een hoop restwarmte op. In veel organisaties wordt deze restwarmte niet opgevangen en dat is zonde. De restwarmte levert u namelijk geld op als u het opvangt met een industriële warmtepomp en omzet in energie. Deze energie wordt vervolgens weer gebruikt om uw bedrijfspand op te warmen.

Een duurzaam productieproces met een industriële warmtepomp

Een industriële warmtepomp zorgt ervoor dat u op een duurzame manier voldoet aan de warmtebehoefte van uw organisatie. Hoe dit precies in zijn werk gaat? Alle producten die u invriest of koelt hebben een bepaalde temperatuur die hoger is dan de temperatuur in de koeling. Deze warmte wordt onttrokken aan de producten en vrijgegeven buiten de koeling. Met een industriële warmtepomp vangt u deze warmte op en gebruikt deze voor bijvoorbeeld het verwarmen van water, ruimtes of andere toepassingen binnen uw organisatie.

Maak direct een afspraak om uw restwarmte optimaal te benutten

Wilt u ook besparen op uw energierekening én duurzaam ondernemen? Maak dan direct een afspraak met Equans door te voldoen aan uw warmtebehoefte met een industriële warmtepomp. U maakt eenvoudig een afspraak met een van onze specialisten door te bellen naar +31 (0)88 484 40 00.

Kennisdocument aanvragen

Wilt u meer weten over hoe nieuwe maatwerkoplossingen in restwarmtebenutting en warmteopwekking kunnen leiden tot sterke vermindering van energieverbruik, kosten en CO2-uitstoot?

Vraag direct aan
Kennisdocument Warmteterugwinning Cover

Wilt u meer informatie

Vroom, Jos B
Jos Vroom
Warmteterugwinning | Voedselverwerking