Oplossing Warmteterugwinning Header

Hoeveel geld levert restwarmte benutten op?

Bedrijven die industrieel koelen en vriezen kunnen restwarmte benutten om tienduizenden Euro’s te besparen. Door hergebruik van de warmte die vrijkomt bij het koel- en vriesproces - oftewel restwarmte - kunt ook u aanzienlijk besparen op kosten voor verwarming. Besparingen van meer dan vijftigduizend kuub aardgas of tienduizenden kilowatturen op jaarbasis zijn dankzij het benutten van restwarmte door bijvoorbeeld een koelinstallatie mogelijk.

Interessante fiscale regelingen om restwarmte uit een vries- of koelinstallatie te benutten

Daarnaast vermindert u dankzij het benutten van restwarmte in bijvoorbeeld een vries- of koelinstallatie uw CO2-uitstoot, omdat u minder energie verbruikt. Hierdoor draagt u bij aan verduurzaming van de keten waarin u opereert. Voor het benutten van restwarmte bestaan aantrekkelijke fiscale stimuleringsregelingen. Zo kunt u met de Energie Investeringsaftrek tot wel 41,5% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

Uitnodiging Tour Borgmann

Hoe leiden nieuwe maatwerkoplossingen in restwarmtebenutting en warmteopwekking tot sterke vermindering van energieverbruik?

Vraag het kennisdocument aan

Toepassingen voor het benutten van restwarmte

Er zijn tal van toepassingen voor het benutten van restwarmte met bijvoorbeeld een koelinstallatie. Zo gebruiken bedrijven het om schoonmaakwater op de gewenste temperatuur te brengen van minimaal 60°C. Andere bedrijven gebruiken het voor vloerverwarming. Ook zijn er bedrijven die restwarmte kunnen inzetten voor hun processen. Zo is warmte nodig bij het maken van kaas. Steeds meer kaasmakerijen passen restwarmte benutten toe in hun gekoelde kaaspakhuizen voor het stremmen van de kazen, waar juist warmte voor nodig is. Zo besparen ondernemers op energiekosten en komen zij tegemoet aan de toenemende roep van hun klanten om schone productie.

Wij berekenen wat het benutten van restwarmte met een vries- of koelinstallatie u oplevert

Voor het benutten van restwarmte in een vries- of koelinstallatie is speciale technologie nodig. Die bestaat uit een infrastructuur om warmte op te vangen die vrijkomt bij koelen of vriezen. Er is ook technologie nodig om deze warmte gericht en verantwoord in te zetten in uw bedrijf. Wij begeleiden u bij het gehele proces van restwarmte benutten met een vries- of koelinstallatie, van het opstellen van een business case tot het daadwerkelijk realiseren van energiebesparing.

Dat begint bij het berekenen van de restwarmte die vrijkomt bij uw koel- of vriesinstallatie, gevolgd door het aangeven hoe deze warmte kan worden opgevangen en verantwoord wordt benut. Tenslotte brengen wij voor u in kaart welke aanpassingen nodig zijn voor restwarmte benutten. Ook rekenen wij voor u uit hoe snel u uw investering terugverdient. Afhankelijk van de mogelijkheden is een terugverdientijd mogelijk vanaf drie jaar. Restwarmte benutten is mogelijk zonder verstoring van uw productieproces. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op door te bellen naar +31 (0)88 484 40 00.

Neem contact op met Jos Vroom

Vroom, Jos B
Jos Vroom
Warmteterugwinning | Voedselverwerking